0
0

Cik maksā zāles pļaušana ar trimmeri?

Kopīgot
20. marts, 2024

Daudz tiek runāts un rakstīts, kā pareizi iekārtot un organizēt mājokļa interjeru, kā sakopt telpas, lai tās ne tikai skaisti izskatītos, bet arī nodrošinātu labsajūtu mājoklī esošajiem cilvēkiem. Taču, lai arī ir nozīmīgi rūpēties par mājokļa iekšieni, ne mazāk svarīgi sakopt arī tā ārieni, proti, pagalmu, ēkas apkārtni, dārzu un citas piederošās teritorijas. Zāles pļaušana ir darbs, kuru katru vasaru vairākas reizes veic teju ikviens mājas vai vasarnīcas saimnieks, kā arī tie, kam pieder dārzi un zeme ap tiem vai, piemēram, puķu dobes un citas teritorijas, kas jāsakopj.

Zaļo pratību sakopšanu iespējams veikt dažādos veidos. Kāds izmanto stumjamos zāles pļāvējus, citi iegādājas pat pļāvēju-traktoru, vai arī klasisko trimmeri. Taču ir tādi, kas līdz šim vēl nav sagādājuši šī veida dārza tehniku, jo šaubās par to, kas tad īsti ir izdevīgāk – pirkt, piemēram, trimmeri pašam un veikt pļaušanas darbus vai tomēr iegādāties šo pakalpojumu no kāda cita, kas to veic par maksu? Kā zināms, šādus darbus veic daudzi, turklāt vasaras sezonā arī salīdzinoši labi nopelna, jo ne visiem ir iespēja pašiem nopirkt vai izmantot trimmerus.

Cik maksā zāles pļaušana ar trimmeri?

Tā kā zāles pļaušanas pakalpojumus sniedz gan privātpersonas, gan uzņēmumi, nav iespējams noteikt vienu konkrētu cenu, kas piemērojama teritoriju sakopšanai ar trimmeri. Tomēr, aplūkojot interneta forumos, sludinājumos, mājas lapās un reklāmās pieejamo informāciju, redzams, ka cena zāles pļaušanai ar trimmeri parasti tiek aprēķināta pa par kvadrātmetriem.

Vidēji cenas par šāda veida pakalpojumu svārstās no 0,05 līdz pat 0,35 eiro/m2. Tiesa, jāņem vērā, ka šīs cenas var ievērojami atšķirties, ja pakalpojumu sniedz firma vai privātpersona. Ja tomēr izlem dot priekšroku kādam no šiem variantiem, iesakām izskatīt vairākus piedāvājumus, lai izvērtētu, kurš ir Tev izdevīgāks.

Kādēļ ir vērts iegādāties zāles trimmeri?

Internetā lasāmi vairāki forumi, kuros cilvēki savā starpā diskutē par to, vai ir vērts iegādāties trimmeri, vai arī vienkāršāk tomēr ir samaksāt kādam, kurš nopļaus zāli Tavā vietā? Viennozīmīgas atbildes uz šo jautājumu nav, taču var secināt, ka katra situācija ir individuāla, tādēļ ikvienam pašam ir jāpārdomā, kurš no variantiem vislabāk derētu tieši viņiem.

No vienas puses, ja platība ir liela, iegādāties pakalpojumu no citiem var būt dārgāk nekā izdarīt šo darbu pašiem, taču tad savukārt jāņem vērā, ka zāles pļaušana ar trimmeri aizņems laiku un prasīs pūles, tādēļ rūpīgi jāizvērtē savs veselības stāvoklis, lai pārliecinātos, ka esi spējīgs šo uzdevumu paveikt. Ja teritorija ir neliela, uzticēt zāles pļaušanu kādam citam varētu būt vienkāršāk, taču pašiem nopļaut zāli varētu būt lētāk, atkarībā no iegādātā zāles trimmera veida.

Pie mums iespējams nopirkt trīs veidu trimmerus – benzīna, elektriskos un akumulatora. Katram no tiem ir savas priekšrocības un arī trūkumi. Benzīna trimmeri izceļas ar lielāku jaudu, kas noder, ja nepieciešams pļaut garu, cietu un biezu zāli vai pat krūmus. Taču tie arī ir skaļi, smagi un rada izplūdes gāzes.

Elektriskie trimmeri ir krietni vieglāki un klusāki, taču to izmantošanu ietekmē nepieciešamība būt pieslēgtam pie elektrības. Savukārt akumulatora trimmeri ir viegli, lēti un klusi, taču ik pēc laika ir jāpārtrauc darbs, lai uzlādētu ierīces akumulatoru.

Kas jāzina par zāles pļaušanu?

Ja nolem pats tikt galā ar šo uzdevumu, un esi jau izvēlējies, kuru no Inserv.lv sortimentā esošajiem trimmeriem iegādāsies, ir vairāki padomi, kurus vajadzētu ņemt vērā, lai pļaušana būtu efektīvāka un vienkāršāka.

  • Ideāla zāliena veidošanai vasaras sezonā, kad zāle ataug strauji, tā jāpļauj aptuveni divas reizes nedēļā;
  • Zāles pļaušanu vajadzētu ieplānot, kad tās garums sasniedzis piecus līdz septiņus centimetrus;
  • Lai izvairītos no dažādiem drošības riskiem, nav ieteicams pļaut slapju zāli;
  • Pļaujot jāraugās, lai netiktu nopļauts vairāk par trešdaļu no esošā zāles stiebra, pretējā gadījumā var apstāties zāles augšana, tā kļūs asa un nepievilcīga;
  • Nopļautā zāle nav vienmēr jāsavāc. To var darīt katru trešo reizi, pārējos gadījumos atstājot sasmalcināto zāli par mēslojumu augošajiem stiebriem.

 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu