0
0

Saskaldi malku un piepildi šķūni kopā ar INSERV.LV!

Kopīgot

SKALDĪŠANA-23-LV

Apkures sezona vairs nav aiz kalniem! Vai esi jau parūpējies par to, lai aukstajos mēnešos tavās mājās būtu silti un omulīgi? Skaldītas malkas iegāde nav lēts prieks. Finansiāli izdevīgāk ir malku saskaldīt pašu spēkiem.  

Viens no nosacījumiem, kas jāievēro, ja vēl neesi paspējis sagatavoties šī gada ziemai, ir sausas malkas iegāde. Malka, kas vēl ir zaļa un nav izžuvusi nederēs izmantošanai šajā gadā, tai ieteicams vismaz gadu nostāvēt, lai tā kārtīgi izžūst. Malkai noteikti jābūt sausai. Alksni, apsi, egli un priedi ieteicams žāvēt vismaz gadu, bet osi un ozolu – vismaz divus.

Malka, kurai ir augstākā degšanas temperatūra ir no oša, ozola, ābeles un bumbieres. Šis koks dos lielāku siltumu, tādēļ, ja tev mājās ir podiņu krāsns vai mūrēts kamīns, iesakām izvēlēties citu malku, jo lielais karstums var deformēt vai sabojāt krāsni. Šajā rakstā aplūkosim instrumentus, kuri tev būs nepieciešami, lai piepildītu savu šķūni ar malku apkures sezonai! 

Motorzāģis 

Motorzāģis 

Motorzāģis ir neatsverams palīgs dažādu uzdevumu veikšanā, sevišķi, ja runa ir par malkas sagatavošanu ziemas sezonai. Mūsu piedāvājumā atradīsi dažādu veidu ķēdes zāģus, sākot ar kompaktiem modeļiem, beidzot ar lieliem, profesionāliem zāģiem, kas tiek izmantoti mežsaimniecības nozarē.  

Ar motorzāģa palīdzību būs iespējams nozāģēt kokus, atzarot tos, kā arī sadalīt nepieciešamajā garumā, lai ērti varētu ievietot krāsnī. Sortimentā atradīsi elektriskos, akumulatora un benzīna motorzāģus no dažādiem zīmoliem. Neatkarīgi no tā vai plānots sagādāt lielu apjomu ar malku vai sazāģēt vien dažus baļķus, pie mums tev būs iespējams atrasts tavām vēlmēm un vajadzībām atbilstošu ķēdes zāģi.  

 motorzāģi  

 

Malkas skaldītājs

Malkas skaldītājs  

Malkas skaldītāja izmantošana nodrošina efektīvu un ērtu malkas sagatavošanu ziemas sezonai. Kurināmā sagādāšana ir būtiska, lai nodrošinātu siltumu un komfortu mājās. Šī ierīce tev ļaus efektīvi sadalīt lielus koka gabalus bez piepūles.  

Piedāvājumā atradīsi gan horizontālos, gan arī vertikālos malkas skaldītājus. Horizontālo malkas skaldītāju būs ērti lietot tieši mājsaimniecībās, jo to iespējams ērti novietot uz darba galda. Savukārt vertikālais skaldītājs būs piemērots lielu baļķu skaldīšanai, kā arī gadījuma, ja nepieciešams sagādāt lielu apjomu ar malku.  

Malkas skaldītāja izmantošanai ir vairākas priekšrocības: 

  • Efektivitāte un laika ietaupījums - malkas skaldīšana manuāli paņem daudz laika un enerģijas.
  • Drošība - malkas skaldītāja izmantošana samazina traumu risku, sevišķi nepietiekamas pieredzes gadījumā darbā ar cirvi.  
  • Ergonomika un ērtums - skaldītājs ir izstrādāts ņemot vērā lietotāja ērtību un ergonomiku, tādejādi padarot malkas skaldīšanu mazāk nogurdinošu.  
 malkas skaldītāji  

 

Cirvis

Cirvis  

Lai arī esi iegādājies malkas skaldītāju, cirvis tev būs noderīgs palīgs jebkurā gadījumā. Katrā kārtīgā mājsaimniecībā ir jābūt labam un kvalitatīvam cirvim, kas noderēs iekura vai skaliņu sagatavošanai. Noteikti ir cilvēki kuri dod priekšroku skaldīšanai ar cirvi, jo tas ir labs veids, kā fiziski izkustināt savu ķermeni. Pie mums atradīsi dažādu veidu un zīmolu cirvjus gan profesionāļiem, gan arī iesācējiem.

 cirvji  

Pie mums iespējams iegādāties arī malkas zāģi, kas atvieglos baļķu sazāģēšanu vajadzīgajā garumā. Ja zāģis tev jau ir, iespējams noderēs malkas zāģēšanas statīvs, uz kura būs ērti darboties ar motorzāģi, atvieglojot sev darba procesu. Bet, lai atvieglotu kokmateriāli pārvietošanu līdz zāģēšanas vietai, iesakām izmantot baļķu satvērēju

Gādājot malku noteikti nedrīkst aizmirst par drošību. Mūsu veikalā iespējams iegādāties visu nepieciešamu darba drošībai, piemēram, aizsargbrilles, cimdus, prettrokšņa austiņas kā arī citus noderīgus aizsardzības līdzekļus.   
Ir pēdējais laiks, lai parūpētos un piepildītu savu šķūnīti. Tāpēc esi gatavs apkures sezonai ar INSERV.LV un ziemā baudi siltu un omulīgu vidi savās mājās.

dārza tehnika   


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu